17.4.13

J. Nagel: "Μη ρεαλιστικό" Γερμανία και Γαλλία να έχουν σχεδόν ίδια επιτόκια

Δεν είναι και «τόσο ρεαλιστικό» που η Γερμανία και η Γαλλία πληρώνουν σχεδόν το ίδιο επιτόκιο για τα ομόλογά τους, δήλωσε την Τετάρτη μέλος του διοικητικού συμβουλίου της κεντρικής τράπεζας της Γερμανίας.

Απαντώντας σε ερωτήσεις σε συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα τα spreads, ο Joachim Nagel

Ο Joachim Nagel έκανε τις παραπάνω δηλώσεις σε συνέδριο στο Βερολίνο με θέμα τα spread των ομολόγων στην ευρωζώνη δεδομένων των διαφορετικών εκτιμήσεων για τις οικονομίες της Γερμανίας και της Γαλλίας και των φόβων για μη επίτευξη των στόχων της Γαλλίας στο πεδίο της ανάπτυξης και των ελλειμμάτων.

Ο κ. Nagel απέδωσε την τρέχουσα σύγκλιση στα επιτόκια δανεισμού Γερμανίας και Γαλλίας στην άποψη των αγορών ότι οι δύο χώρες αποτελούν τις πολιτικές άγκυρες της νομισματικής ένωσης.

Σημειώνεται ότι η απόδοση του γαλλικού δεκαετούς διαμορφώνεται στο 1,815% της Δευτέρα και τους διετούς ομολόγου στο 0,1%, ενώ οι αποδόσεις των αντίστοιχων γερμανικών ομολόγων διαμορφώνονται στο 1,28% και 0,022%, αντίστοιχα.

Ο κ. Nagel ωστόσο απέφυγε να σχολιάσει κατά πόσο οι αποδόσεις των γαλλικών τίτλων θεωρούνται πολύ υψηλές ή πολύ χαμηλές.
http://www.capital.gr/news.asp?id=1776164

No comments: