24.2.14

Διψήφια μείωση του φορολογικού βάρους υπόσχεται ο Μ. Renzi

Ο νέος πρωθυπουργός της Ιταλίας Matteo Renzi προανήγγειλε σήμερα ότι θα περιορίσει το φορολογικό βάρος κατά διψήφιο ποσοστό εντός του πρώτου εξαμήνου του 2014, στο πλαίσιο ομιλίας τους στη Γερουσία κατά την οποία παρουσίασε το περίγραμμα των φιλόδοξων μέτρων που σκοπεύει να υιοθετήσει.

Σύμφωνα με το Reuters, η φορολογική «σφήνα», δηλ. η διαφορά μεταξύ του τι κοστίζει ο κάθε εργαζόμενος για τον εργοδότης του και το ποσό του καθαρού μισθού, ήταν το 2012 στο 47,6% σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΟΟΣΑ. Πρόκειται για το έκτο υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των 34 κρατών-μελών του Οργανισμού.

Όπως σημείωσε ο Renzi, θα εξοφληθούν όλες οι καθυστερούμενες οφειλές του δημοσίου, θα συσταθεί ένα ταμείο εγγυήσεων για τις μικρές επιχειρήσεις και θα απελευθερώσει δισ. ευρώ για επενδύσεις σε σχολικές υποδομές.

Ακόμη συμπλήρωσε ότι στόχος του είναι να προχωρήσει σε μια συνολική μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης έως τον Ιούνιο και να αυξήσει τα κοινωνικά επιδόματα για τους άνεργους. 

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων, η Ιταλία πρέπει να συγκρατήσει τα δημόσια οικονομικά της όχι επειδή η Angela Merkel και o επικεφαλής της ΕΚΤ θέλουν να «σοβαρευτούμε» αλλά γιατί «είναι τα παιδιά μας» που αναζητούν ένα μέλλον.

http://www.capital.gr/news.asp?id=1964481

No comments: