16.6.14

τραπεζίτες και πολιτικοί (και σεχ)

Αντιγραφή από τους έγκυρους ΔΟΨ

Θύελλα από ηχογραφημένη συνομιλία

Πολωνία: Συμφωνία κάτω από το τραπέζι κυβέρνησης-κεντρικού τραπεζίτη


Βαρσοβία
Η δημοσίευση σε πολωνικό περιοδικό μιας συνομιλίας μεταξύ του υπουργού Εσωτερικών και του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας της Πολωνίας, η οποία καταγράφηκε εν αγνοία τους, προκάλεσε θύελλα πλήττοντας την κεντροδεξιά κυβέρνηση του Ντόναλντ Τουσκ. Ο κεντρικός τραπεζίτης της χώρας είχε ζητήσει την αποπομπή του υπουργού Οικονομικών, και όπως φαίνεται το χατίρι του έγινε.

Στην επίμαχη συνομιλία, η οποία πραγματοποιήθηκε σε εστιατόριο της Βαρσοβίας το περασμένο καλοκαίρι, ο υπουργός Μπαρτλομίε Σιενκιέβιτς προσπαθούσε να πείσει τον διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας Μάρεκ Μπέλκα να υποστηρίξει τη δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης

Ο Μπέλκα συμφώνησε υποθετικά, ζητώντας σε αντάλλαγμα την παραίτηση του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάτσεκ Ροστόβσκι, ο οποίος πράγματι απομακρύνθηκε από τη θέση του στη συνέχεια.

«Σε αυτήν την κατάσταση, με συγχωρείς, επιβάλλεται η παραίτηση του υπουργού Οικονομικών. Μετά θα έρθει ένας νέος υπουργός -δεν είμαι υποχρεωμένος να σας πω ποιος μπορεί να είναι, υπάρχουν ονόματα και άνθρωποι στη χώρα ... Και θα γίνει ό,τι είναι απαραίτητο για να αποτραπεί...» η νίκη της αντιπολίτευσης, φέρεται να δήλωσε ο κεντρικός τραπεζίτης σύμφωνα με την ηχογραφημένη συνομιλία.

«Αλλά αυτό πρέπει να γίνει το αργότερο οκτώ μήνες πριν από τις εκλογές» φέρεται να απάντησε ο υπουργός Σιενκιέβιτς.

Στις 20 του περασμένου Νοεμβρίου, ο υπουργός Ροστόβσκι αποπέμφθηκε ύστερα από έξι χρόνια δουλειάς από τον πρωθυπουργό στο πλαίσιο ενός μεγάλου ανασχηματισμού του υπουργικού συμβουλίου. Στη θέση του διορίστηκε ένας νεαρός οικονομολόγος, ο 38χρονος Ματέους Στούρεκ της ολλανδικής τράπεζας ING.

Το πολωνικό περιοδικό Wprost γράφει ότι διαθέτει και άλλες ηχογραφημένες συνομιλίες ενοχοποιητικές για μέλη της κυβέρνησης Τουσκ.

«Είναι μια θλιβερή υπόθεση» απάντησε ο πρωθυπουργός Ντόναλντ Τουσκ στο λογαριασμό του στο Twitter, ανακοινώνοντας ότι θα σχολιάσει τις αποκαλύψεις σε συνέντευξη Τύπου που θα δώσει αύριο το απόγευμα.

Σε ανακοίνωσή της η κεντρική τράπεζα της Πολωνίας (NBP) ανέφερε ότι πρόκειται για καταγραφή ιδιωτικής συνομιλίας.

«Από τη σχεδόν δίωρη συζήτηση, δημοσιεύθηκαν μόνο λίγα λεπτά συνομιλίας, με αποσπασματικές κουβέντες, που ήταν εκτός του πλαισίου της συζήτησης η οποία αφορούσε τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος» ανέφερε η ΝΒΡ η οποία χαρακτήρισε τις αποκαλύψεις «χειραγωγούμενες για να δώσουν την εντύπωση ότι ο διοικητής υπερέβη τις εξουσίες του, κάτι το οποίο ουδέποτε συνέβη».

Η αντιπολίτευση ζήτησε ήδη την παραίτηση της κυβέρνησης μετά την υπόθεση αυτή.

«Η μόνη δυνατή λύση είναι η άμεση παραίτηση της κυβέρνησης» δήλωσε ο Μάριους Μπλάστακ, βουλευτής του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης Νόμος και Δικαιοσύνη, του Γιαροσλάβ Καζίνσκι.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

________________________________________

Είναι βέβαιο ότι στα εγχώρια θα έχουμε Χ Χφορές τέτοια σκηνικά
Λογικά θα παίζει και το σεχ, όπως στη φάση Ζαχόπουλου


ΦΩΤΟ: Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης «χουφτώνει» τη Χριστίνα Παππά


Βιβλίο Ζήγρα: Η Σταμάτη-αράχνη που ήθελε γκόμενο υπουργό και η στυτική λειτουργία

Ο "...άκης" και η "Αντουανέτα" είναι οι πρωταγωνιστές του βιβλίου που ετοιμάζει ο εξάδελφος του καταδικασμένου υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου Νίκου Ζήγρα.
Στο βιβλίο, αποσπάσματα του οποίου εξασφάλισε και δημοσιεύει το “ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ” που κυκλοφορεί, περιγράφεται όλο το παρασκήνιο του μαύρου χρήματος, της μίζας και των δωρωδοκιών όπως τα έζησε ως δεξί χέρι του πρώην υπουργού ο μεταμεληθείς Νίκος Ζήγρας, αλλά και η ιστορία της γνωριμίας με τη δεύτερη σύζυγό του, την οποία χαρακτηρίζει "αράχνη που ήθελε γκόμενο υπουργό".
Mια... αράχνη που κατάφερε ακόμα και να "αποκαταστήσει" το... πρόβλημα στυτικής δυσλειτουργίας του Άκη, πρόβλημα που του προκαλούσε ο φόρτος εργασίας και η σύζυγός του Άγκελα: "Είναι ακόμα παντρεμένος με την Άγκελα... μια νεαρή αράχνη όμως, η Αντουανέτα, καταφέρνει να του γίνει απαραίτητη για το υπόλοιπο της ζωής του", γράφει χαρακτηριστικά στα αποσπάσματα του βιβλίου του ο Νίκος Ζήγρας. Και σε άλλο σημείο: "η Αντουανέτα είναι αχόρταγη στις αγορές της απ' όπου κι αν περνά. Δεν έχει καμία απολύτως συναίσθηση του χρήματος". Περιγράφει επίσης τις... "επιδρομές" της... "Αντουανέτας" σε Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Παρίσι, Ιταλία και Ελβετία και τις αθρόες αγορές κοσμημάτων που πλήρωνε μετρητοίς...
Ο Νίκος Ζήγρας στο βιβλίο του μιλά για την αγάπη της Αντουανέτας στις χαρτορίχτρες, στα μέντιουμ και τις σπατάλες ενώ αποκαλύπτει πώς ένα άγνωστο ως τώρα κύκλωμα τραπεζιτών νομιμοποιούσε τις μίζες που δίνονταν για τα εξοπλιστικά: "Ο Ζαφείρης έχει δημιουργήσει ένα κλειστό κύκλωμα που λειτουργεί με υπαλλήλους της ελβετικής τράπεζας", λέει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.
Στο βιβλίο περιγράφεται ακόμα η απόπειρα "εκπαίδευσης" της Αντουανέτας στο Λονδίνο, στους καλούς τρόπους και την "αριστοκρατική" συμπεριφορά, ενώ αναφέρεται και στο πώς ο ...άκης έγινε υπουργός μετά από απαίτησή της. Τέλος, μιλά και για τους βουλευτές του κόμματός του, οι περισσότεροι από τους οποίους "γνώριζαν πολύ καλά πως ο ...άκης τα παίρνει από παντού και απ' όλους".
http://news247.gr/eidiseis/koinonia/vivlio_zhgra_h_stamath-araxnh_poy_hthele_gkomeno_ypoyrgo_kai_h_stytikh_leitoyrgia.2846100.html
__________________________________________

Στη πρώτη είδηση όλοι κουνάνε το κεφάλι τους και σιγοψιφυρίζουν στο διπλανό τους ένα "βλέπεις τι γίνεται..."

Το δεύτερο μέρος του ποστ τρέχουν όλοι να το αγοράσουν τη Κυριακή... και να τραφούν βέβαια, ιδρώνοντας τη μασχάλη κ το βρακάκι τους


No comments: