6.2.15

Θα αφήσουν μια χώρα να χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ; (παρακάλια)

Εάν η Γερμανία και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν χαλαρώσουν τη στάση τους στο θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, η Ελλάδα "θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ.", υπογραμμίζει ο υπουργός. Βλέπει προβλήματα ρευστότητας το Μάρτιο.

Τα προβλήματα ρευστότητας που έχουν ενταθεί και από τη μείωση των φορολογικών εσόδων το Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο υπογραμμίζει ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.
Ο υπουργός σημειώνει ότι "θα έχουμε προβλήματα ρευστότητας το Μάρτιο, εάν δεν βελτιωθούν τα φορολογικά έσοδα, ενώ σύμφωνα με το δημοσίευμα, και άλλοι αξιωματούχοι προειδοποιούν ότι η Αθήνα θα αντιμετωπίσει προβλήματα με την καταβολή των συντάξεων και τις άλλες υποχρεώσεις μετά το Φεβρουάριο.
Το αδιέξοδο στη διαπραγμάτευση με τους δανειστές έχει δημιουργήσει προβλήματα στην Αθήνα, η οποία κατέθεσε αίτημα να εκδώσει πρόσθετα έντοκα γραμμάτια ύψους 4,5 δισ., ένα αίτημα που απορρίφθηκε από την ΕΚΤ.
Ο κ. Σταθάκης ανέφερε ότι η Ελλάδα ζητά από τις κυβερνήσεις της ευρωζώνης να της χορηγήσουν ένα δάνειο - "γέφυρα" ύψους 4-5 δισ. ευρώ για να καλύψει τις υποχρεώσεις της έως ότου έλθει σε συμφωνία με τους δανειστές.
Εάν η Γερμανία και οι άλλες χώρες της ευρωζώνης δεν χαλαρώσουν τη στάση τους στο θέμα της ενδιάμεσης χρηματοδότησης, ο κ. Σταθάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα "θα είναι η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει για 5 δισ. ευρώ".
Ειδικότερα, ο υπουργός σημειώνει ότι η Αθήνα έχει ζητήσει τα κέρδη 1,9 δισ. ευρώ από τα ελληνικά ομόλογα που έχουν άλλες χώρες της ευρωζώνης. Επιπροσθέτως, η κυβέρνηση ζητά από την ευρωζώνη να επιτρέψει την άντληση επιπλέον 2 δισ. ευρώ μέσω εντόκων γραμματίων.

http://www.euro2day.gr/news/economy/article/1301734/stathakhs-tha-hreokophsei-mia-hora-gia-5-dis-evro.html

__________________________________________

Δεν δίνουν χρόνο για παρουσίαση κοστολογημένου προγράμματος
Ότι να ετοιμαστεί και να διαβάσουν, τη Τετάρτη θα το απορρίψουν...

Είναι έτοιμοι να μας πουν "καλό κουράγιο"

Όλα για όλα για να γίνει αποδοχή των προηγούμενων συμφωνιών...
Για να ζητηθεί παράταση...

Πραγματικά λυπεί το γεγονός ότι δεν δίνουν καν ευκαιρία, αυτό είναι άλλη Ευρώπη όσο δίκιο κι αν έχουν για τα στραβά μας

Διαβάστε τι αποφασίστηκε στις 11/2/2010
http://www.consilium.europa.eu/uedocs/cms_data/docs/pressdata/en/ec/112856.pdf

ΕΚΤ
S&P
Eurogroup
Heads of States
μάλλον κάπως αναμενόμενα

No comments: