26.10.09

Morgan Stanley: Ετοιμαστείτε για αυξήσεις επιτοκίων

Ο κ. Ντράισμα εκτιμά ότι η πρώτη αύξηση επιτοκίων στις ΗΠΑ, από την οποία ενδέχεται να καθοριστεί και η διάρκεια του τρέχοντος ράλι, θα λάβει χώρα μέσα στο δεύτερο τρίμηνο του 2010.
Ωστόσο, επισημαίνει, οι προσδοκίες για νομισματική σύσφιξη θα έχουν ενταθεί νωρίτερα με ότι αυτό συνεπάγεται για τις αγορές.
Μάλιστα, τονίζει ότι οι όποιες τοποθετήσεις θα πρέπει να γίνουν σε σχέση με τρεις βασικούς άξονες: εμπορεύματα, αξία, ποιότητα. Με άλλα λόγια, η Morgan Stanley εκτιμά ότι ο κλάδος των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων αποτελεί ιδανική ασπίδα έναντι πιθανής αντιστροφής της τάσης στα χρηματιστήρια, όπως επίσης και οι τίτλοι ποιοτικών επιχειρήσεων που διανέμουν υψηλά μερίσματα.
Σε αυτό το πλαίσιο, ο κ. Ντράισμα συστήνει την αγορά μετοχών πρώτα και κύρια στον κλάδο ενέργειας, κατόπιν στους κλάδους πρώτων υλών και τηλεπικοινωνιών και λιγότερο στους κλάδους υγείας και ασφάλισης.
Αντίθετα, είναι απαισιόδοξη για τους κλάδους τεχνολογίας, καταναλωτικών ειδών πρώτης ανάγκης, βιομηχανίας και πάνω από όλα των εταιρειών παροχής κοινωφελών υπηρεσιών.

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=13903&subid=2&pubid=19749139

No comments: