6.1.13

Πίστη Ελπίδα Αγάπη


Πίστη
Όταν ο Στουρνάρας δηλώνει πως "από το δεύτερο εξάμηνο του 2013 θα δούμε τις πρώτες ενδείξεις ανάκαμψης" είναι πιθανό να γίνεται πιστευτός από πολλούς συμπολίτες μας, περίπου όσο ο Παπαδήμος μερικούς μήνες νωρίτερα, όταν έλεγε τα ίδια (6-Απρ-2012: "η ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας αναμένεται να ξεκινήσει στο β΄ μισό του 2013").
Δεν χρειάζεται να αναφερθεί ότι οι δύο τους είναι της ίδιας σχολής ενώ ήταν στα ηνία της χώρας τις εποχές προσπάθειας προς την ΟΝΕ (δεκαετία '90).

Ελ-πίδα
Ακούγεται όμως αστείο να έχουν ψηφιστεί 2 φορές περισσότερα ("νέα") μέτρα από τότε που τα έλεγε αυτά ο Παπαδήμος και ο ορίζοντας ανάκαμψης να παραμένει ο ίδιος, στα τέλη 2013, να το επαναλαμβάνει δηλαδή ο υπουργός των οικονομικών.
Ξέρουμε μάλιστα ότι θα ψηφιστούν και άλλα μέτρα μέχρι εκείνο το β' εξάμηνο του 2013, μερικά προς εφαρμογή από το νέο νέο έτος 2014.

Αγάπη
Μόλις τους τελευταίους μήνες (από τον περασμένο Σεπτέμβριο) η κοινή γνώμη ανακάλυψε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας θέλουν να βοηθήσουν και με ένα τελείως διαφορετικό τρόπο: μας στέλνουν λίστες!
Λαγκάρντ-Λιχτενστάιν-Λουξεμβούργου-Λονδίνου-Ολλανδίας είναι ονόματα/λίστες που έρχονται να προστεθούν στις μικρές εγχώριες προσπάθειες, πχ 54,000 εμβασμάτων.
Ταυτόχρονα, χωρίς να έχουν καταφέρει σπουδαία πράγματα με τους πακτωλούς που περιγράφονται στις λίστες, οι ίδιοι που υποτίθεται ότι τους ..κυνηγούν έρχονται να ζητήσουν πληρωμές φόρων από όσους έχουν ακόμα τα χρήματά τους σε ελληνικές τράπεζες, κατ΄ευθείαν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς!
Ο συνειρμός πάει στην (μοιραία) HSBC που ξέπλενε χρήματα μέχρι και από ναρκέμπορους της Κολομβίας... Δεν πήγαινε το μυαλό των υπευθύνων της τράπεζας, δεν ήξεραν οι καημένοι...


Υγεία και Δύναμη σε όλους



No comments: