18.7.12

Τον Ντίνο Μιχαηλίδη εμπλέκει στο κύκλωμα Τσοχατζόπουλου ο Ν. Ζήγρας


Τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας, Ντίνο Μιχαηλίδη, κατονομάζει ως εμπλεκόμενο στη ροή του μαύρου πολιτικού χρήματος από τα εξοπλιστικά προγράμματα στην απολογία του ο πρώην στενός συνεργάτης του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νικόλαος Ζήγρας.
Ο πρώην υπουργός με δήλωσή του στην τηλεόραση του ΡΙΚ εξέφρασε την κατάπληξή του για τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας ενώ δήλωσε ότι οι όποιες κατηγορίες είναι ανυπόστατες.

Στην κατάθεσή του ο κ. Ζήγρας αποκαλύπτει ότι η διακίνηση των μιζών γινόταν και εκτός λογαριασμών, με μαύρες βαλίτσες τις οποίες μετέφεραν δύο άλλοι στενοί συνεργάτες του Άκη Τσοχατζόπουλου, τους οποίους κατονομάζει.

Ο κ. Ζήγρας μάλιστα αποκαλύπτει ότι ο ένας μεταφορέας διετέλεσε γενικός γραμματέας του Yπουργείου Εθνικής Άμυνας και ήταν αποδέκτης μεγάλων χρηματικών ποσών.

Παράλληλα αναφέρεται με λεπτομέρειες στις εξωχώριες εταιρείες μέσω των οποίων γινόταν το ξέπλυμα του πολιτικού χρήματος, προσθέτοντας ότι και η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου γνώριζε για τη διακίνηση των παράνομων χρημάτων, ενώ είχε λάβει ποσό 500 χιλιάδων δολαρίων προκειμένου να συναινέσει στο διαζύγιο με τον πρώην υπουργό.

Συγκεριμένα ο κ. Ζήγρας κατέθεσε ότι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί του σκανδάλου διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος είναι ο Απόστολος Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Φαούντ Αλ Ζαγιάντ, αλλά και ο Ντίνος Μιχαηλίδης, πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον Νικόλαο Ζήγρα, οι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων, που προέρχονται από δωροδοκίες για την υπογραφή εξοπλιστικών προγραμμάτων, είναι ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο επί χρόνια στενός του συνεργάτης, Γιάννης Σμπώκος.

Κατά τον Ν. Ζήγρα, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της κυπριακής κυβέρνησης, Ντίνος Μιχαηλίδης, είναι πρόσωπο - κλειδί στην όλη υπόθεση καθώς φέρεται να μετέφερε τουλάχιστον 4 φορές ο ίδιος μεγάλα χρηματικά ποσά με βαλίτσες στην Ελλάδα.

Ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με τον εξάδελφο του Άκη Τσοχατζόπουλου, μετέφερε όλες τις επιταγές, που προέρχονταν από τον Φαούντ Αλ Ζαγιάντ και τον Βλάση Καμπούρογλου. Η διακίνηση των επιταγών με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα γινόταν σε Ελλάδα και εξωτερικό, ενώ παράλληλα υπεύθυνος για μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών ήταν ο Γιάννης Σμπώκος.
 
Στην απολογία του ο Νικόλαος Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι τα μεγάλα χρηματικά ποσά που εισέπραττε ο Γιάννης Σμπώκος, τα επένδυε στη συνέχεια ο πεθερός του, που είχε χρηματιστηριακή εταιρεία. Πρόκειται για τα χρήματα, μερίδια των οποίων ζητά απεγνωσμένα μέχρι και σήμερα από τον Γιάννη Σμπώκο ο Άκης Τσοχατζόπουλος, τον οποίος στις σημειώσεις του αποκαλεί «bosko».
 
Ο Νικόλαος Ζήγρας, που έχει υποβάλει αίτηση αποφυλάκισης για λόγους υγείας, αναφέρθηκε και στην ασθένειά του για να τονίσει ότι όλα τα έξοδα της νοσηλείας του καταβλήθηκαν από τον Άκη Τσοχατζόπουλο και ο ίδιος αισθανόταν ευγνωμοσύνη απέναντι στον εξάδελφό του για αυτό.
 
Πλην, όμως, αργότερα, αντιλήφθηκε, όπως είπε ο κ. Ζήγρας, την υστεροβουλία των παραπάνω ενεργειών του πρώην υπουργού, ο οποίος σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ενδιαφερόταν μόνο και μόνο μην πεθάνει ο εξάδελφός του προτού προλάβει να τακτοποιήσει το θέμα των λογαριασμών του με το «μαύρο» πολιτικό χρήμα.
 
Ο κατηγορούμενος, που σύμφωνα με το κατηγορητήριο, φέρεται ως διαχειριστής των χρημάτων του Άκη Τσοχατζόπουλου υποστήριξε ακόμη ότι τόσο η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, όσο και η Βίκυ Σταμάτη, γνώριζαν για τις «διαδρομές» του «μαύρου» πολιτικού χρήματος διότι σύμφωνα με τον Ν. Ζήγρα, ο Άκης Τσοχατζόπουλος εκμυστηρευόταν όλα του τα μυστικά στις γυναίκες του.
 
Στην απολογία του, ο Ν. Ζήγρας υποστήριξε ακόμη ότι ο πρώην υπουργός έκανε λυσσαλέες προσπάθειες για να εκλεγεί βουλευτής προκειμένου να αποκτήσει τη βουλευτική ασυλία.
 
Στις προεκλογικές περιόδους ξόδευε κατά τον Ζήγρα πάνω από 2,5 εκ. ευρώ για να εξαγοράσει ψήφους από Ρωσοπόντιους και τσιγγάνους, καθώς και για να τους προσφέρει διάφορες παροχές, όπως εισιτήρια για τους αγώνες του ΠΑΟΚ.

http://www.philenews.com/el-gr/Eidiseis-Kypros/22/111099/proin-kyprios-ypourgos-esoterikon-kai-stelechi-yetha-sto-kykloma-tsochatzopoulou

No comments: