16.10.12

Παπούλιας: Άλλοι πληρώνουν και άλλοι αγοράζουν το μισό Λονδίνο

«Ο ελληνικός λαός έχει δώσει ό,τι μπορούσε να δώσει» τόνισε o Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Κάρολος Παπούλιας κατά τη συνάντησή του με την ΓΣΕΕ. Υπενθύμισε τα όσα είχε πει την προηγούμενη εβδομάδα στην Α.Μέρκελ: «Αν θέλετε και άλλα μέτρα, να αναζητήσετε άλλο λαό».
Ο Κάρολος Παπούλιας αποκάλυψε ότι βρέθηκε σε δύσκολη θέση όταν η Γερμανίδα καγκελάριος τον ρώτησε «τι κάνουν οι πλούσιοι Έλληνες». Απάντησα, είπε, «ότι ο καθένας συνεισφέρει με βάση τον πατριωτισμό του».

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν ο κ. Παπούλιας έναντι όσων φοροδιαφεύγουν: «Είναι απαράδεκτο άλλοι να πληρώνουν τους φόρους τους και κάποιοι άλλοι να έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό, έχοντας αγοράσει το μισό Λονδίνο».

«Είναι απαράδεκτο άλλοι να διαφεύγουν, άλλοι να κάνουν τον κουτό και άλλοι να πληρώνουν. Όταν μιλάμε για κοινωνική συνοχή αυτή βασίζεται σε ισοδίκαιη κατανομή των βαρών. Δεν βρήκαμε τους εργαζόμενους να τους φορτώσουμε όλη την κρίση. Υπάρχουν και άλλοι κύριοι που έβγαλαν τα λεφτά τους δεξιά και αριστερά και έχουν αγοράσει το μισό Λονδίνο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπούλιας επισήμανε προς τους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι «η χώρα μας δίνει μια μάχη για να επιζήσει» και πως «αν επιζήσει όλα τα υπόλοιπα θα τα βρούμε».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τόνισε πως πρωταρχικός μεν στόχος είναι να σωθεί η χώρα, αλλά και οι Έλληνες να έχουν αξιοπρέπεια.
«Οι πολιτικές που ασκούνται εμπεριέχουν μεγάλες ανισότητες για μισθωτούς και συνταξιούχους. Δεν συμβάλλουν όλοι και αυτό οι πολιτικοί το αποδέχονται» σημείωσε ο κ. Παναγόπουλος και πρόσθεσε ότι και στον ίδιο η κυρία Μέρκελ είχε επισημάνει ότι οι Έλληνες αγοράζουν ολόκληρα τετράγωνα στο Λονδίνο και πως ο ίδιος της απάντησε ότι «οι μίζες της Siemens επανέρχονται στον φυσικό τους χώρο».

http://www.reporter.gr/%CE%95%CE%B9%CE%B4%CE%AE%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82/%CE%A0%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE/item/210945-Papoylias-Alloi-plhrwnoyn-kai-alloi-agorazoyn-to-miso-Londino

__________________________________________

εάν είμασταν σε άλλη χώρα, αύριο όλοι θα συζήταγαν αυτές τις δηλώσεις...
αλλά εδώ... χαϊβάνια...

σε λίγο που ο διπλανός σου επαγγελματίας θα έχει μεταφέρει την έδρα του στη Βουλγαρία, θα ψαχτείς περισσότερο... προς το παρόν μάθε προς τα που πέφτει το Zug


το σύστημα συνεχίζει να βασίζεται στην υποκατάσταση οτιδήποτε εγχώριου από εισαγωγές, είτε είναι ασφάλεια αυτοκινήτου είτε υδραυλικός είτε κουστούμι.... λαμπρά....

εσύ κάτσε και συζήτα με το διπλανό σου γιατί.. καλπάζουν τα χρέη προς το δημόσιο

εσύ θα τα πληρώσεις το παραφουσκωμένο λογαριασμό, οι άλλοι έφυγαν, τα έβγαλαν
εγκλωβισμένε


No comments: