12.1.13

Το σκηνικό ετοιμάστηκε


Η προσπάθεια "ομαλής μετάβασης" στην περίοδο του Μνημονίου περιλαμβάνει δύο βασικούς βραχίονες, ένα κεντροδεξιό συνασπισμό όπου ο Σαμαράς είναι επικεφαλής απέναντι στο κεντροαριστερό συνασπισμό του Αλέξη.

Και ενώ ο Αντώνης ετοιμάζεται να γιορτάσει στις 17 με την ψηφοφορία που θα έχει "μενού" τους πολιτικούς του αντιπάλους [ΓΑΠ, Μπένυ, Παπαδήμο, Παπάκ.], ο Αλέξης, πριν και μετά το απόγειο του Αντώνη, παίρνει χρίσμα καθώς θα συναντήσει το Γερμανό και - το κυριότερο - θα μεταβεί στις ΗΠΑ.

Η στρατηγική θα περιλαμβάνει και μια προσπάθεια πίεσης "των κέντρων" προς τα άκρα τους. Ο πραγματικός στόχος θα είναι το δεξιό άκρο, το οποίο μπορεί να δημιουργήσει απίθανα προβλήματα εάν επιμένει να αθροίζει ποσοστά 10-15% καθώς, από τη μία, θα είναι αδύνατο να παρουσιαστεί βιώσιμα συγκροτημένος ο κεντροδεξιός συνασπισμός, από την άλλη θα συνεχίσουν να λειπούν οι έδρες για μια συνταγματική αναθεώρηση. Η ομάδα του Φώτη θα προσπαθήσει να παραμείνει ανάμεσα, μπαλαντέρ, ενώ ο Πάνος βρίσκεται υπό τρομακτική πίεση.

Το αμέσως επόμενο διάστημα μπορεί να αποβεί μοιραίο, ενδέχεται όμως να εδραιώσει τους σχηματισμούς στην αναμονή για τις γερμανικές εκλογές και ότι αυτές συνεπάγονται. Σημαντικότερο αγκάθι, εκτός της αυξανόμενης εγχώριας δυσαρέσκειας, αναμένεται να ανακηρυχθεί το Ταμείο Πωλήσεων Δημόσιας Ιδιωτικής Περιουσίας και οι ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν ανάμεσα στα ποικίλα συμφέροντα - γερμανικά κυρίως, τα αμερικάνικα σίγουρα, τα ρώσικα που εμφανίστηκαν τελευταία και όποιον άλλο ενδιαφέρεται για τα φιλέτα που έχουν βγει στο σφυρί.

Ο Αλέξης θα είναι έτοιμος να αναλάβει αμέσως μετά από μια κοινωνική έκρηξη, θα είναι η απάντηση σε ένα τέτοιο ενδεχομενο όπως ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα στη Κρίση του 2008.





2 comments:

Ζάχαρη said...

Καλημερα,δεν μπορω να καταλαβω γιατι πιεζουν τον στρατο τελευταια...

geokalp said...


καλησπέρα

ενδέχεται να είναι η ΑΟΖ, ενδέχεται να είναι η ετοιμασία για τη Συρία

δεν έχω πετύχει κάτι ιδιαίτερο, ευχαριστώ