24.9.12

Δεν θα ασκεί καθήκοντα προσωρινά ο Μεϊμαράκης - Δεν παρατείται

Στη Ρώμη πληροφορήθηκε ο Πρωθυπουργός τις καταγγελίες εναντίον των Μεϊμαράκη, Βουλγαράκη και Λιάπη που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Στο Μαξίμου γνώριζαν τη λίστα με τα 32 ονόματα του ΣΔΟΕ αλλά δεν ήξεραν για την υπόθεση στην οποία φέρονται να εμπλέκονται τρία «γαλάζια» πολιτικά πρόσωπα.

Η πρώτη κίνηση που έκανε ο Αντώνης Σαμαράς ήταν να δώσει εντολή ο φάκελος του ΣΔΟΕ να πάει κατευθείαν στα χέρια του εισαγγελέα - όπως και έγινε - και η δεύτερη ήταν να συγκαλέσει σύσκεψη με τους στενούς του συνεργάτες την επομένη της επιστροφής του από την Ιταλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε έντονος προβληματισμός για το πως θα χειριστούν την υπόθεση Μεϊμαράκη καθώς δεν είναι ένα τυχαίο πολιτικό πρόσωπο. Πρόκειται για τον Πρόεδρο της Βουλής και ένα από τα κορυφαία στελέχη της ΝΔ και από τους λίγους που μπορεί να μιλάει με όλες τις τάσεις που υπάρχουν στο κόμμα. Για τους άλλους, Βουλγαράκη και Λιάπη, ο Αντώνης Σαμαράς έχει κόψει κάθε πολιτική σχέση μαζί τους από την στιγμή που ανέλαβε τα ηνία του κόμματος.

Για αρκετή ώρα ο Πρωθυπουργός μαζί με τους συνεργάτες του έβαλαν κάτω όλα τα δεδομένα και αποφάσισαν προς το παρόν να περιμένουν την εξέλιξη που θα έχει δικαστικά η υπόθεση. Πάντως πρόθεση του Αντώνη Σαμαρά είναι να μην υπάρξει συγκάλυψη καμίας υπόθεσης, όποιος και αν εμπλέκεται, όσο ψηλά και αν βρίσκεται. «Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να γίνουν τα λάθη του παρελθόντος», φέρεται να είπε ο Πρωθυπουργός στους στενούς του συνεργάτες.

Η επικοινωνία Μεϊμαράκη με τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς
Ο Πρόεδρος της Βουλής ήταν στο Στρασβούργο όταν ενημερώθηκε για τις καταγγελίες που έφερε στο φως της δημοσιότητας η Realnews. Είχε τηλεφωνική επικοινωνία τόσο με τον Πρωθυπουργό όσο και με τους δύο κυβερνητικούς εταίρους, στους οποίους υποστήριξε πως δεν έχει καμία σχέση με την υπόθεση.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης επικοινώνησε ξανά σήμερα με πολιτικούς Αρχηγούς και τους ενημέρωσε ότι δεν παραιτείται και μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση δεν θα ασκει καθήκοντα στις συνεδριάσεις.

Η ανακοίνωση του Ε. Μεϊμαράκη
"Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης επισκέφθηκε τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννη Τέντε, από τον οποίο ζήτησε να αναλάβει πρωτοβουλία στο πλαίσιο των θεσμικών του καθηκόντων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαλεύκανση της υπόθεσης που σύμφωνα με δημοσίευμα εβδομαδιαίας εφημερίδας υπάρχει αναφορά στο πρόσωπό του και να δημοσιοποιηθεί.

Επίσης ζήτησε την επίσπευση των διαδικασιών και την πλήρη διερεύνηση των υποθέσεων που σύμφωνα με δημοσιεύματα αφορούν σε βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου, επισημαίνοντας με έμφαση τη νοσηρή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί από επιλεκτικές διαρροές εις βάρος του συνόλου του πολιτικού κόσμου.

Τόνισε δε ότι δημιουργείται αποσταθεροποιητικό κλίμα την ώρα που η Ελληνική Βουλή καλείται να λάβει καθοριστικές αποφάσεις για το μέλλον της χώρας μας.

Ο Πρόεδρος της Βουλής καλεί σήμερα το απόγευμα τους Αντιπροέδρους της Βουλής στους οποίους θα ανακοινώσει την απόφασή του να τον αναπληρώσουν προσωρινά και μέχρις ότου δημοσιοποιηθεί το πόρισμα του ΣΔΟΕ, στη διεύθυνση των συνεδριάσεων της Ολομέλειας και της Διάσκεψης των Προέδρων. Για τη συνάντησή του με τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και για την απόφασή του αυτή, ενημέρωσε τους πολιτικούς Αρχηγούς

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης δηλώνει και πάλι με κατηγορηματικό τρόπο, ότι ουδεμία εμπλοκή δική του υπάρχει στα αναφερόμενα στα δημοσιεύματα και υπογραμμίζει: «Είμαι παρών και θα κάνω ό,τι χρειαστεί προκειμένου να λάμψει η αλήθεια".

Eν τω μεταξύ για το θέμα έχει ήδη καταθέσει μήνυση ο Γ. Βουλγαράκης.

http://www.euro2day.gr/news/highlights/121/articles/727544/Article.aspx

No comments: