26.11.09

S&P: Σε Credit Watch τέσσερις τράπεζες του Ντουμπάι

Σε Credit Watch τοποθέτησε η Standard & Poor΄s τις τράπεζες του Ντουμπάι International PJSC (EBI.AI), National Bank of Dubai (NBL.EDH), Mashreqbank PSC (MASQ.DFM) και Dubai Islamic BankPJSC (DIB.DFM) έπειτα από το αίτημα της μεγαλύτερης εταιρείας του κρατιδίου Dubai World για εξάμηνο πάγωμα της αποπληρωμής των χρεών της.

Ο οίκος τοποθέτησε στη λίστα CreditWatch τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική αξιολόγηση ΄A-΄ και των τεσσάρων τραπεζών ενώ επιβεβαίωσε την αξιολόγηση ΄A-2΄ της βραχυπρόθεσμης πιστοληπτικής αξιολόγησης των Emirates Bank International, National Bank of Dubai και Mashreqbank.

“Η κίνηση αυτή αντανακλά τη μεγάλη έκθεση των τραπεζών στην Dubai World και στην Nakhee και γενικότερα στις εταιρείες που έχουν σχέση με την κυβέρνηση του εμιράτου καθώς και τους κινδύνους που αποτελεί για αυτές η συμφωνία του παγώματος,” σημειώνει ο αναλυτής της S&P Mohamed Damak.

http://www.capital.gr/News.asp?id=861410

Κατακόρυφη άνοδος 131 μ.β. για τα CDS του Ντουμπάι

Το κόστος ασφάλισης του δημοσίου χρέους του Dubai από τη μη εξόφλησή του συνέχισε να αυξάνεται σήμερα μετά την ανακοίνωση της Dubai World ότι θα επιδιώξει το “πάγωμα” των πληρωμών των χρεών της.

Τα πενταετή CDS εκτοξεύθηκαν στις 571 μονάδες βάσης σήμερα, σημειώνοντας αύξηση κατά 131 μονάδες βάσης από το κλείσιμο της Τετάρτης στη Νέα Υόρκη, σύμφωνα με την CMA Datavision.

Αυτό σημαίνει ότι θα κόστιζε στο Dubai 571.000 δολάρια το χρόνο για την ασφάλιση χρεών ύψους 10 εκατ. δολαρίων. Τα spreads των πενταετών CDS άλλων χωρών της Μέσης Ανατολής επίσης αυξήθηκαν, με του Abu Dhabi να διευρύνεται στις 169 μονάδες βάσης, από 136,4. Για το Qatar αυξήθηκαν στις 129,5 μονάδες βάσης σήμερα, από 103,7 μονάδες βάσης.

http://www.capital.gr/News.asp?id=861074


Cr. Suisse: Στα €13 δισ. η έκθεση των τραπεζών στο Ντουμπάι


Στο ποσό των 13 δισ. ευρώ υπολογίζει τη συνολική έκθεση στο Ντουμπάι των τραπεζών που καλύπτει, η χρηματιστηριακή της Credit Suisse.


Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ενδεχόμενη απώλεια του 50% της έκθεσης είναι ισοδύναμη με αύξηση κατά 5% στις προβλέψεις για απώλειες το 2010 ή ζημιές μετά από φόρους 5 δισ. ευρώ για το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου.

Οι αναλυτές της Credit Suisse σημειώνουν ωστόσο πως ακριβής ποσοτικοποίηση των μεγεθών είναι δύσκολη και πως κάθε τράπεζα έχει διαφορετική έκθεση.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, στις τράπεζες που έχουν αναλάβει τη διαχείριση των βιβλίων προσφορών για ομόλογα ή δάνεια στο Ντουμπάι τα τελευταία χρόνια περιλαμβάνονται η Barclays, η Deutsche Bank, η Royal Bank of Scotland, η ING και η UBS.

http://www.capital.gr/Articles.asp?id=861094

No comments: