25.6.12

Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. ο Αντ. Σαμαράς - Σταθερά βελτιούμενη η κατάσταση υγείας του Β. Ράπανου - Αναβάλλεται η επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα

Δεν θα παραστεί στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ε. στις 28 και 29 Ιουνίου ο Πρωθυπουργός, καθώς οι θεράποντες ιατροί τού συνέστησαν ακινησία μετά την επέμβαση αποκατάστασης αποκόλλησης του αμφιβληστροειδούς, στην οποία υπεβλήθη.
Όπως ανέφερε ο επικεφαλής της ομάδας που πραγματοποίησε την επέμβαση, Π. Θεοδοσιάδης, ο κ. Σαμαράς δεν μπορεί να ταξιδέψει λόγω της βαρύτητας του περιστατικού, που απαιτεί αποθεραπεία και ακινησία για τουλάχιστον μία εβδομάδα. Σημείωσε ωστόσο ότι η μετεγχειρητική κατάσταση της υγείας του Πρωθυπουργού εξελίσσεται ικανοποιητικά και τη Δευτέρα αναμένεται να πάρει εξιτήριο από το Αττικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου, μετά τη ρητή απαγόρευση των ιατρών να ταξιδέψει ο Πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες, επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας στη Σύνοδο Κορυφής ορίζεται ο υπουργός Εξωτερικών, Δ. Αβραμόπουλος. Ο κ. Αβραμόπουλος θα συνοδεύεται από τον υπηρεσιακό υπουργό Οικονομικών Γ. Ζανιά, τον νέο υπουργό Ανάπτυξης, Κ. Χατζηδάκη, αλλά και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Χρ. Σταϊκούρα.
Σταθερά βελτιούμενη η κατάσταση υγείας του Β. Ράπανου
Την ίδια ώρα, σταθερά βελτιούμενη χαρακτηρίζουν οι θεράποντες ιατροί, την πορεία της υγείας του Βασίλη Ράπανου, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, έπειτα από έντονη αδιαθεσία που εμφάνισε την Παρασκευή.
Οι ιατροί εκτιμούν ότι η κατάσταση του κ. Ράπανου έχει σταθεροποιηθεί. Το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Ράπανος θα υποβληθεί σε γαστροσκόπηση, ενώ αναμένεται να λάβει εξιτήριο πιθανόν το απόγευμα ή το αργότερο την Τρίτη το πρωί.
«Στον αέρα» η επίσκεψη της τρόικας
Ανοιχτό είναι στο μεταξύ, το ενδεχόμενο αναβολής της προγραμματισμένης, για αύριο, επίσκεψης των μελών της τρόικας στην Ελλάδα. Όπως φέρεται να δήλωσε αξιωματούχος της κυβέρνησης στο Reuters, τόσο η κατάσταση υγείας του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, όσο και η νοσηλεία του Βασίλη Ράπανου, ενδέχεται να αναβάλουν για λίγες μέρες την επίσκεψη στην Αθήνα, των εκπροσώπων της ΕΕ, της ΕΚΤ και του ΔΝΤ

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2199830 

Η προγραμματισμένη για τη Δευτέρα επίσκεψη της τρόικας στην Αθήνα αναβάλλεται μετά την κατάσταση της υγείας τόσο του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά όσο και του Βασίλη Ράπανου που θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών, σύμφωνα με δηλώσεις Ευρωπαίου αξιωματούχου στο Reuters.

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=2199870 

No comments: