6.6.12

Γερμανία:Ζυμώσεις για το Ταμείο ευρωπαικού χρέους [Schuldentilgungspakt]


Η επιτροπή των οικονομικών συμβούλων της Γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ, ξαναδουλεύει την πρόταση για το ταμείο εγγύησης του χρέους της ευρωζώνης με ενέχυρο χρυσό, δήλωσε στο Bloomberg το μέλος της επιτροπής, Lars Feld.
"Βλέπω κάποια κίνηση στην κυβέρνηση" υπέρ της πρότασης της επιτροπής, ανέφερε ο κ. Feld, καθηγητής οικονομικών στο Freiburg.

Η πενταμελής επιτροπή με την στήριξη των κομμάτων της αντιπολίτευσης, συζητά με επιτελεία υπουργιών για την τροποποίηση της πρότασης, πρόσθεσε.

Η ομάδα των οικονομικών συμβούλων επικεντρώνεται σε τρία σημεία του σχεδίου, ανέφερε ο κ. Feld. Πρώτον, την αντιμετώπιση "της κριτικής για τη δύναμη πυρός του". Δεύτερον, τις ανησυχίες ότι δεν είναι σύμφωνο με το γερμανικό σύνταγμα και τις διεθνείς συνθήκες. Τρίτον, το εύρος των υποχρεώσεων των κρατών μελών.

Η καγκελάριος Angela Merkel απέρριψε ως "παντελώς αδύνατες" τις σχετικές προτάσεις τον περασμένο Νοέμβριο, όμως η ευρωπαϊκή κρίση έχει επιδεινωθεί από τότε και το κόμμα των Χριστιανοδημοκρατών έχει υποστεί συντριπτικές ήττες στις εκλογές των κρατιδίων.

Το ταμείο, το οποίο θα καλύπτεται από τα αποθέματα χρυσού των κρατών μελών, θα έχει συνολική αξία 2,3 τρισ. ευρώ. Οι χώρες θα μεταφέρουν όσο χρέος ξεπερνά το όριο του 60% του ΑΕΠ στο ταμείο, το οποίο θα καλύπτεται από κοινά ομόλογα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/704804/ArticleNewsWorld.aspx

_________________________________________________

ένα από τα πολλά που έχουν γραφεί εδώ, πολύ καιρό πριν φτάσουν να συζητώνται περισσότερο
(το διάβασμα ποτέ δεν κάνει κακό!)

προς το γερμανικό σχέδιο (Schuldentilgungspakt)


λογικό να το ξαναδουλεύουν, δεν το είχαν φτάσει στο τέλος, δείτε στο παραπάνω λινκ μια καλή σύνοψη του σχεδίου, το οποίο μου είχε κεντρίσει ιδιαίτερα το ενδιαφέρον

προτείνω να διαβάσετε όλη την έκθεση, η οποία δεν αναφέρεται μόνο στα της Ευρώπης

υ.γ. ΟΛΑ μα ΟΛΑ τα λεφτά είναι τα χρονοδιαγράμματα

No comments: