28.3.13

Ήρθε η ώρα τους: Συζητούν μειώσεις 40% - 50% στο κρατικό μισθολόγιο

-Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, προσανατολίζονται σε οριζόντες αποκοπές
-Λάβρος κατά της των νέων υπό συζήτηση μέτρων ο ΓΓ της ΠΑΣΥΔΥ.
-Μοιράζονται στη μέση οι μισθοί δημοσίων
-Συζητούν μείωση κατά 25% και στο μισθολόγιο των ημικρατικών
-Στον ορίζοντα και οι ιδιωτικοποιήσεις

Κυριολεκτικά στη μέση, ενδέχεται να μοιραστεί ο μισθός των κυβερνητικών υπαλλήλων, αφού σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.com.cy, στο Υπουργείο Οικονομικών συζητούνται μειώσεις που φτάνουν το 40% - %50% και μάλιστα, αυτό σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, δεν θα εφαρμοστεί  κλιμακωτά, αλλά οριζόντια, δηλαδή απο τη μία μέρα στην άλλη.

Πυρ και μανία κατά των νέων υπό συζήτηση μέτρων, ο ΓΓ της ΠΑΥΣΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου, στο άκουσμα και μόνο ότι αναμένονται νέες μειώσεις στο κρατικό μισθολόγιο και τις συντάξεις.

Μιλώντας στο newsit.com.cy όταν κλήθηκε να σχολιάσει σχετικές δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών και Εργασίας ξεσπάθωσε κατά της πολιτικής των μειώσεων που επιβάλλουν οι Τροικανοί,  λέγοντας ότι «γέμισε η Κύπρος ειδικούς, καταστράφηκε η Κύπρος θα πάει στο 1960, και εμείς γεμίσαμε ειδικούς».

«Δυστυχώς» συνέχισε «δεν κάναμε τίποτα σωστό καταστραφήκαμε και πρέπει όλοι να κλαίμε, όχι να κάνουμε δηλώσεις» τόνισε σχολιάζοντας τα περί μείωσης του κρατικού μισθολογίου και συντάξεων.

Ο ΓΓ της ΣΕΚ Νίκος Μωυσέως, αν και εξέφρασε άγνοια δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι «εάν και εφόσον έρθει ένα τέτοιο μέτρο τότε θα το εξετάσουμε σε συνεργασία με όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις».

Μειώσεις στους μισθούς μέχρι και 50%

Ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ – ΠΕΟ Αντώνης Νεοφύτου διαβεβαίωσε ότι με βάση το μνημόνιο η τρόικα θα επανέλθει σύντομα ζητώντας περαιτέρω μειώσεις στο κρατικό μισθολόγιο, τις συντάξεις και τα ωφελήματα των δημοσίων υπαλλήλων».
Μάλιστα επικαλούμενος δηλώσεις του υπουργού Εργασίας Χάρη Γεωργιάδη, είπε ότι οι μισθοί στο δημόσιο τομέα θα μειωθούν στο μισό.

«Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγω για μισούς μισθούς» υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου.
Η τρόικα ζητά ακόμη μείωση στους μισθούς των υπαλλήλων των ημικρατικών οργανισμών στο 25%, είπε.
Ο κ. Νεοφύτου κάλεσε όλους τους εργαζόμενους σε δημόσιους και ημικρατικούς οργανισμούς σε συστράτευση, κατά των μέτρων της τρόικα.

Έρχονται και οι ιδιωτικοποιήσεις


Υπενθύμισε επίσης ότι εκκρεμεί και η ιδιωτικοποίηση των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών, όπως έχει συμφωνηθεί στο μνημόνιο και σύντομα η τρόικα θα ζητήσει την εφαρμογή του μέτρου.
Η μείωση μισθών, συντάξεων και άλλων ωφελημάτων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα είναι κάτι που αναμένουμε δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της ΔΕΟΚ Ιωσήφ Αναστασίου.
Ο κ. Αναστασίου είπε ότι ζήτησαν ήδη σύγκλιση ευρείας σύσκεψης υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές, συνδικαλιστές και εργοδότες για να εξετάσουν το θέμα.

http://www.newsit.com.cy/default.php?pname=Article&art_id=111336&catid=13

No comments: