27.3.13

Στο στόχαστρο της Fed η Citi για ξέπλυμα

Στο στόχαστρο της Fed μπαίνει η Citigroup σε ότι αφορά τη συμμόρφωση της τράπεζας με τους κανόνες κατά το ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ κατέγραψε ανεπάρκειες στη Benamex, θυγατρική της Citi στο Μεξικό, τις οποίες ζητά να καλυφθούν άμεσα.

Η Fed απαιτεί τώρα από τη Citi να αναπτύξει σχέδια για τη βελτίωση των διαδικασιών κατά του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος, αλλά και την επαρκή χρηματοδότηση των προγραμμάτων διαχείρισης κινδύνου. Προς το παρόν πάντως, δεν επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Τα θέματα που εντοπίζει η Fed στη Citi υπάρχουν εδώ και 11 χρόνια, από τότε που ο τραπεζικός όμιλος αγόρασε τη Benamex έναντι 12,5 δις. δολ.. Προσπαθώντας να πάρει το πράσινο φως από τη Fed, η Citi παρουσίασε ως βασικό επιχείρημα τα δικά της διαπιστευτήρια στη μάχη κατά του ξεπλύματος. Τότε, υπό τη διοίκηση του Sandy Weil, προσέλαβε τον Richard Small, μέχρι πρότινος επικεφαλής της Fed στη μάχη κατά του βρώμικου χρήαμτος.

Έκτοτε η Benamex, έχει γίνει η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα στο Μεξικό και είναι το μεγαλύτερο λιανικό δίκτυο της Citi με 1.700 υποκαταστήματα.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/766330/ArticleNewsWorld.aspx

No comments: