28.3.13

Νέες αποκαλύψεις Ι. Διώτη για την παράδοση του USB στον Ευ. Βενιζέλο

Στις 8 Ιουλίου του 2011 «είναι πολύ πιθανό» ότι παρέδωσε στον τότε υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο το επίμαχο USB με τη λίστα Λαγκάρντ ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Ιωάννης Διώτης, όπως δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής.
Ειδικότερα, ο κ. Διώτης φέρεται να δήλωσε ότι παρέλαβε το stick από τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου στις 6 Ιουλίου του 2011 ενώ στις 8 Ιουλίου το παρέδωσε, συνοδευμένο από εκτύπωση μερικών σελίδων, στον Ευάγγελο Βενιζέλο.
«Το πρωί της 8ης Ιουλίου συναντήθηκα στη Βουλή με τον κ. Βενιζέλο και είναι πολύ πιθανόν σε αυτήν ακριβώς τη συνάντηση να του έδωσα το usb», φέρεται να υποστήριξε ο κ. Διώτης.
Να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με την πραγματογνωμοσύνη της διεύθυνσης εγκληματολογικών ερευνών της ΕΛ.ΑΣ., έγινε αντιγραφή στο usb το μεσημέρι της 8ης Ιουλίου ενώ το βράδυ της ίδιας μέρας ανοίγονται τρία αρχεία από τον χρήστη user V.
Πάντως τον περασμένο Οκτώβριο ο κ. Διώτης, στο υπόμνημα που είχε καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, υποστήριζε πως συνάντησε τον κ. Βενιζέλο και του παρέδωσε το usb στα τέλη Ιουλίου ή αρχές Αυγούστου του 2011.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Διώτης, σχολιάζοντας τις επαφές που φαίνεται να έχει με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα, φέρεται να δήλωσε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό να συνεργάζονται ο διοικητής της ΕΥΠ και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για θέματα φοροδιαφυγής.
«Επικοινώνησα με τον κ. Μπίκα προκειμένου να μάθω πως ήρθε η λίστα στην Ελλάδα για να καταλήξω πως θα τη διαχειριστώ», δήλωσε.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Διώτης κατέθεσε την Τρίτη στην Προανακριτική Επιτροπή μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από την αλληλογραφία που είχε στις 7 Ιουλίου 2011 με τον τότε υπουργό Περιβάλλοντος, Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Από την αλληλογραφία, που έγινε μία μέρα πριν την αντιγραφή του επίμαχου usb με τη λίστα Λαγκάρντ από τον κ. Διώτη, φέρεται να προκύπτει ότι ο τελευταίος έχει συνεργασία με τον τότε επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνο Μπίκα.
Η κατάθεση του κ. Διώτη θα συνεχιστεί το πρωί της Πέμπτης ενώ την ίδια ημέρα έχει κληθεί να καταθέσει στην Προανακριτική και ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας.
Τέλος, σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Προανακριτικής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ανέφερε ότι μετά τις τελευταίες εξελίξεις καθίσταται επιβεβλημένη και η κατάθεση του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

http://www.naftemporiki.gr/story/632292

___________________________________________

είναι σχεδόν απίθανο να μάθουμε την αλήθεια,
η λογική λέει ότι τα πήραν ολοι για να κάνουν τις πάπιες
ακόμα και αυτοί που δεν κυβερνούσαν


No comments: